Top 5 Atractii de vizitat in Milano

Actualizat pe

Cuprins

Duomo di Milano

Catedrala gotică, cu structura sa imensă, este un simbol al orașului. Începută în 1386, construcția sa a durat peste 600 de ani. Exteriorul său este decorat cu sute de statui și detalii arhitecturale impresionante, iar în interior, vitraliile colorate înalță atmosfera spirituală. Urcând pe acoperiș, poți admira priveliștea orașului și sculpturile celor 135 de turle. Nu rata nici cripta unde se găsește relicva Sfântului Charles Borromeo.

Duomo di Milano Duomo di Milano

Construcție:

 • Lucrările la catedrală au început în 1386 și s-au încheiat în 1965.

Detalii interesante:

 • Catedrala a fost construită din marmură albă adusă de la lacul Maggiore pe canale special create, care s-au transformat ulterior în parte a sistemului de transport al orașului.
 • Are peste 3.400 de statui și 135 de turle, fiecare având sculpturi unice.
 • Inițial, planul era să fie o catedrală în stil romanic, dar s-a optat pentru stilul gotic după ce Gian Galeazzo Visconti, conducătorul orașului, a dorit ceva deosebit care să rivalizeze cu celelalte mari catedrale din Europa.

Bilete poti cumpara de aici.

Te sfatuim sa cumperi bilete in avans, pentru a te asigura ca o poti vizita conform programului tau si pentru a evita cozile de la bilete.

Galleria Vittorio Emanuele II

Acest pasaj comercial magnific, este o capodoperă arhitecturală în sine. Cu un acoperiș din sticlă în formă de cruce, galeria găzduiește magazine de lux precum Prada, Gucci și Louis Vuitton. Asigură-te că întorci de trei ori călcâiul pe mozaicul cu taurul din centrul galeriei, pentru a-ți aduce noroc în călătorie. Oprindu-te la unul dintre restaurantele sau cafenelele de aici, vei savura atmosfera de eleganță și lux specifică Milano-ului.

Galleria Vittorio Emanuele II Galleria Vittorio Emanuele II

Construcție:

 • Pasajul a fost construit între 1865 și 1877, proiectat de arhitectul Giuseppe Mengoni.

Detalii interesante:

 • Pasajul găzduiește Libreria Bocca, cea mai veche librarie din Italia.
 • Arhitectul Mengoni a murit accidental chiar pe șantier, cu doar câteva zile înainte de inaugurare.
 • Galeria are și o tradiție: întoarcerea de trei ori pe călcâiul stâng în mozaicul cu taurul din centrul galeriei aduce noroc vizitatorilor.

Castello Sforzesco

Construit în secolul al XV-lea de către familia Sforza, castelul a fost inițial o fortăreață militară. Acum, găzduiește mai multe muzee și colecții de artă, inclusiv mobilier renascentist și lucrări semnate de artiști precum Leonardo da Vinci și Michelangelo. În curtea interioară și în grădinile sale, vei simți măreția istorică a Milano-ului renascentist. În Muzeul de Artă Antică poți admira „Rondanini Pietà”, ultima sculptură a lui Michelangelo, neterminată.

Castello Sforzesco Castello Sforzesco

Construcție:

 • Castelul a fost construit în secolul al XV-lea de către Francesco Sforza, Duce de Milano.

Detalii interesante:

 • În „Sala delle Asse”, Leonardo da Vinci a creat un tunel de frunze și rădăcini pe pereți, care a fost recent redescoperit și este în curs de restaurare.
 • Castelul găzduiește o copie a frescei „Cina cea de Taină”, alături de alte opere ale lui Leonardo, Michelangelo și Bramante.
 • Fortăreața a fost grav avariată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a fost restaurată ulterior.

Intrarea in castel este gratis in prima si a 3-a zi de Marti din luna, de la ora 14, si in prima Duminica din luna.

Pentru celelalte zile din luna, bilete poti cumpara de aici.

Pinacoteca di Brera

Această galerie de artă renumită găzduiește o colecție impresionantă de picturi italiene. Fondată în secolul al XVIII-lea, galeria adăpostește opere de Raffaello, Caravaggio, Piero della Francesca și mulți alții. Vei putea vedea capodopere precum „Căsătoria Fecioarei” de Raffaello și „Cina la Emaus” de Caravaggio. Muzeul în sine se află într-o clădire veche plină de farmec, iar atmosfera sa te va transporta înapoi în timp.

Pinacoteca di Brera Pinacoteca di Brera

Construcție:

 • Muzeul a fost deschis în 1809, fiind inițial o academie.

Detalii interesante:

 • Clădirea găzduiește și o grădină botanică mai puțin cunoscută, „Orto Botanico di Brera”, ce datează din 1774.
 • Galeria a fost fondată pentru a expune opere ce ar fi fost folosite pentru a inspira studenții de la Academia de Arte.
 • Poti cumpara bilete de aici.
Navigli Navigli

Navigli este un cartier plin de viață, cunoscut pentru canalele sale, proiectate de Leonardo da Vinci. Atmosfera sa vibrantă și romantică atrage localnicii și turiștii, care se adună în jurul canalelor pentru a savura aperitivo sau pentru a explora restaurantele tradiționale. Noaptea, canalele se luminează, reflectând luminile orașului în apă. Explorează piețele, magazinele vintage și galeriile de artă din jur pentru a simți adevăratul spirit artistic al orașului.

Construcție:

 • Canalele au fost construite începând cu secolul al XII-lea, dar au fost îmbunătățite de Leonardo da Vinci în secolul al XV-lea.

Detalii interesante:

 • Leonardo da Vinci a proiectat un sistem de ecluze care a facilitat controlul apei și transportul mărfurilor.
 • Navigli a fost centrul comercial al orașului până la sfârșitul secolului al XIX-lea, când canalele au început să fie acoperite.

Astăzi, Navigli este cunoscut pentru barurile și restaurantele sale romantice, fiind o zonă preferată pentru plimbări de seară și aperitivo.

Aceste atracții oferă o perspectivă unică asupra istoriei și culturii milaneze, îmbinând bogăția arhitecturală cu secretele ascunse ale trecutului. Când le vizitezi, vei descoperi o latură fascinantă a Milano-ului, care depășește așteptările oricărui vizitator.

Iti recomandam sa achizitionezi un YesMilano Pass, pentru a avea intrari gratuite sau reduse la principalele atractii, dar si transport public gratuit pe baza acestuia.

In functie de cate activitati alegi sa faci, poti economisi pana la 70% la achizitia biletelor de intrare.

Il gasesti pe site-ul oficial al YesMilano, poti da click aici.

Aceasta postare este despre...

Mai multe despre Italia