26 decembrie 2010

De mai bine de o saptamana pe drum

Madrid, Toledo, Tanger, Chefchaouen, Fes, Rabat.

Ospitalitate la superlativ in Spania! Intalnire foarte placuta cu prieteni cunoscuti pe drum, in vara; bocadillos, casa de jamon, cioccolata calda con churros, vin, atmosfera generala de voie buna in Madridul costumat de sarbatoare. Si romani la tot pasul, bine integrati si bine vazuti.

Tanger - aproape se mai putea simti in aer vremea cand era un oras cosmopolit si ultra turistic; cazare in hotelul el-Muniria, pe vremuri hotelul unde se caza Kerouac;
medina - nespectaculoasa, dar totusi avand un magazin care aducea cu pestera comorilor din Ali Baba si cei 40 de hoti; orasul nou, in constructie. Atmosfera generala de nostalgie boema si de schimbare.

Chefchaouen - oras ca din vis, in ape albastre si turcoaz sub un cer de munte plumburiu, scari in loc de strazi, batrani cu aspect suprarealist, oameni prietenosi, cunostinte noi. De vazut si nu de povestit.

Fes- frig, stradute labirintice, ploaie si iar ploaie, riad, familie reprezentata de femei care nu se opreau din vorbit, mancare gustoasa facuta in casa. Craciun international cu apa si Cola, pui cu prune uscate, salate marocane si couscous, in compania unui neamt nascut in Sibiu si a unui sudanezo-turco-elvetiano-egiptean, in casa unor marocani, in cea mai mare medina a lumii. Frig.

Rabat - abia ajunsi, se simte un aer colonial in arhitectura si un aer cosmopolit si divers la oameni; maine vizele pentru mai departe.

2 comentarii:

  1. Va invidiez! Mi-e foarte dor de Maroc, n-am mai fost pe acolo de 1 an :(. Fes si Rabat imi trezesc amintiri foarte frumoase.
    Restul mentionate sunt pe lista de asteptare. :)

    Calatorie placuta in continuare!

    RăspundețiȘtergere