1 ianuarie 2010

In alta lume

Din oras in oras in Cambodia. Kampong Cham a fost un simplu orasel neturistic de provincie urmat apoi de Siem Reap, oras dezvoltat doar din punct de vedere turistic dar cu gust si cu un sentiment lasat in urma calocul va progresa in bine. Dupa zilele linistite la Angkor Wat au urmat 2 zile in traficul infernal din Phnom Pehn. O capitala in continua miscare. La orice ora din zi si din noapte. Si cu un trafic mai ceva ca in zilele ploioase din Bucuresti.

Arhitectura orasului insa nu este la fel de lineara si de constanta precum cea din Vientiane. Haosul domina aici. Langa complexe rezidentiale ce stau sa fie date in folosinta se afla case din carton sau tigla ce stau sa pice. O zona de blocuri din Ferentari ar intra la categoria lux in comparatie cu cele de aici. Insa din acest motiv orasul are farmecul lui si nu este respingator. Nu ca am stat prea mult in el. Ne era prea bine la Drunken Frog, un mic complex de bungalow-uri situat pe marginea unui lac.

Insa nu acelasi lucru as putea spune si de Sihanouville. Locul de petrecere a revelionului 2009-2010. Fara rezervare in buzunar si sperand ca or sa mai fie camere libere am aterizat in acest micut orasel statiune. Ne-am inselat in legatura cu cazarea. Totul era plin. De la turisti turci, la americani si multi cambodieni. Dupa 4-5 ore de cautat in sfarsit cazare. Impropriu spus cazare. Un hol mare de la un guesthouse a fost acoperisul nostru pentru o noapte. Insa cu 2 dolari, cred ca am avut cea mai ieftina cazare de revelion posibila:).

Revelionul pe plaja este interesant. Asta pana cand totul se tranforma intr-un mare bordel. Cersetori, homosexuali, travestiti si nu in ultima instanta pedofili. Daca treci peste aceste mici inconveniente poti avea o noapte de revelion reusita.

Macar apa este calda!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu