21 decembrie 2009

Vientiane

Pentru parcursul avut in Laos, a fost nevoie sa ajungem in capitala ca sa vedem si noi cam cum sunt laotienii.

Am ajuns ieri dupa-amiaza in Vientiane. Aceeasi atmosfera de statiune de care nu mai reusesc sa scap de cand am ajuns in Luang Prabang. Si mai ales o noua concluzie: aici trebuie sa iti schimbi perspectiva si mai ales ritmul ca sa te poti bucura.

Asadar am intrat in ritm: am vizitat temple toate la fel, majoritatea nou poleite, pline de povesti, statui si cu vag (Mihaela ar fi mai categorica) iz de kitsch, cu gradini minunat colorate, cu calugari in robe oranj si pisici slabe si foarte vorbarete, am mancat si am baut pe jos, pe covor si perne, la ceas de seara pe malul Mekongului, intuind Thailanda pe celalalt mal, ne-am delectat la Morning market cu matasuri, serpi si scorpioni in alcool, argintarie veche si noua prost lucrata, leacuri traditionale cu aer misterios, ne-am plimbat pe strada principala cu ministere si alte cladiri oficiale in care steagul arborat era singurul care amintea ca suntem intr-o tara comunista.

Am tihnit si ne-am lasat purtati de ritmul orasului si cred ca a fost prima experienta daca nu revelatoare, macar placuta pe care am avut-o aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu