17 decembrie 2009

De prin Laos adunate

Si plecaram din Muang Khuan spre Luang Prabang. Muang asta este un mic satuc pescaresc parca situat la capatul lumii. Micut dar destul de interesant ca sa iti petreci cel putin o noapte din viata acolo. Sintagma la capatul lumii merge deoarece pe la 10 noaptea curentul se intrerupe. De altfel doar intre 18-22 oamenii de acolo au curent. Nu a fost sa fie 10 ci 9.30 cand am ramas in bezna. Unii pe hol, prin camera sau altii ca mine in dus. Si e destul de interesant sa te speli pe intuneric si cu apa rece.

Dimineata a inceput cu un mic dejun in barca. Biscuti cu lapte de nuca de cocos. Un adevarat festin ce mai. Drumul cu barca, o experienta unica si inegalabila de altfel, a durat 4 ore.

Dupa inca 4 ore cu un microbuz am si ajung in vechea capitala royala a Laos-ului. Soc total insa. Initial am crezut ca am ajuns intr-o statiune de munte din Elvetia. Totul luminat, restaurante de lux, oameni pe masura. Si Laos esti totusi una din cele mai sarace tari din lume.

Pe zi insa Luang Prabang arata extrem de cochet si de placut. E turistic dar in mod placut. Wat-uri peste tot. Tineri calugari budisti imbracati in portocaliu, aproape la fiecare pas.

O piata de seara absolut fantastica. Atat din punct de vedere vestimentar cat si alimenat. A si romani. 5 intalniti pana in acest moment doar in Luang Prabang. Cum se mai mentiona, Laos incepe sa fie o destinatie la moda.

Stiu ca ninsoarea a [us stapanire pe Romania dar timpul de aici ne-a permis chiar sa facem baie astazi. De fapt doar eu, Grasel si Mircios. Locatia: o cascada situata la 35 de km de Luang Prabang. Cam fara cuvinte.

Mircios a facut cinste cu berea in aceasta seara. Motivul: o sa va povesteasca el pe indelete in curand.

Maine o luam iara din loc si pornim spre Vang Ving. Vama Laosului se pare.

Un comentariu:

 1. Dupa cele cateva saptamani de plimbareala prin Vietnam exista vreo comparatie cu experienta din India?
  Cand aud de lumina data cu program imi amintesc imediat de Romanica noastra de dinainte de '89...
  Am vazut in poze multe femei imbracate extraordinar de frumos..era vreo sarbatoare sau asa se imbraca de obicei?
  Continuati sa scrieti...e din ce in ce mai interesant!!!
  Calatoreala placuta!!!

  RăspundețiȘtergere