19 decembrie 2009

Pe rau, in jos

De acord cu Kiki. Vang Vieng e un fel de Vama Veche mai "cooleanu", dar daca tot am ajuns aici am zis sa ne distram putin.

In tara e ger si zapada. Aici e soare si e cald. Asa ca dis de dimineata ne-am inchiriat niste camere imense de cauciuc si ne-am dat drumu' pe rau. Asta e de fapt activitatea pentru care e vestit Vang Vieng-ul.

Cum se procedeaza:

In timp ce aluneci frumos pe cursul raului in stanga si in dreapta sunt zeci de terase animate. De pe ele, oamenii locului iti arunca sfori iar daca tu vrei sa le faci o vizita te prinzi de ele.

Dupa ce acostezi cu caucicul la terasa, poti sa bei un coktail, sa te dai pe un topogan cu apa, sa joci un fotbal pe nisip, sa sari cu tiroliana direct in apa, sa te-arunci in namol sau sa faci orice altceva iti trece prin cap. Apoi te urci inapoi in cauciuc si din nou la vale. Cand te-ai plictisit acostezi la alta tereasa. Si tot asa vreo zi intreaga.

Nu va ganditi ca locul e vreun Water Park. Nici vorba. Toate constructiile(topogane, trambuline, terase) sunt facute din lemn, de oamenii din Vang Vieng. Nu exista nicio masura de protectie. Trambulina de pe care sari scartaie si pare destul de subreda, cauciucul cu care navighezi e peticit in vreo 5, 6 locuri, iar pe topogan, inainte sa te dai, arunci tu o galeata de apa ca sa aluneci mai bine.

Dupa o zi de "distractie rustica", petrecem ultima seara in Vang Vieng. O parte dintre noi plecam maine spre Vientianne, capitala Laos-ului. Kiki si Catalina au plecat deja spre estul tarii.

De-acum inainte ne asteapta, speram noi, locuri mai putin turistice.

Un comentariu:

  1. tiroliana...te balanseaza cat te tine forta bratelor...iti arata rau' in lung si lat...te lasa sa sari cand si de la ce inaltime vrei...cam asta mi-a placut mie cel mai mult azi :)

    RăspundețiȘtergere