17 decembrie 2009

Luang Prabang

Venind dinspre Vietnam, dupa 3 zile zile de mers ba cu autobuzul, ba cu barca, ba iarasi cu autobuzul, am ajuns aseara istoviti, la Luang Prabang.

Azi am inceput sa ne familiarizam cu acest oras unic in lume. Casele vechi, sarmante de pe vremea dominatiei franceze, se imbina surprinzator de armonios cu zecile de temple budhiste.

Costumele portocalii ale calugarilor se asorteaza perfect cu apusul soarelui. Mekongul curge incet, la fel ca viata oamenilor de-aici. Steagurile rosii cu secera si ciocan arborate aproape pe fiecare casa, par mai degraba accesorii care dau culoare strazii decat stindarde ale comunismului.

Luang Prabang e poate cel mai frumos oras pe care l-am vazut vreodata. Tocmai de aceea, din pacate, e si plin de turisti. Iar asta il face destul de scump si foarte comercial.

Mi-ar fi placut sa-l vad in urma cu 7, 8 ani cand nu era atat de turistic. L-am vazut totusi azi si chiar daca si-a pierdut din autenticitate, ramane un loc unic in lume pe care merita sa-l vezi macar o data in viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu