16 decembrie 2009

La inceput de drumuri

4.5.6.7. Nu sunt numerele castigatoare la loto. Doar orele la care ne-am sculat pana in acest moment. Si nu suntem ca voi nevoiti sa mergem in fiecare zi la munca. Munca noastra se numeste " a calatori" luna aceasta. Nu e chiar o meserie usoara. Sa schimbi patul in fiecare noapte si sa stau cu orele intr-un scaun de autobuz. Dar ne place.

Au fost 2 zile de pauza pentru voi ca nu ati mai citit nimic nou. Insa pentru noi aceste doua zile au fost mai mult decat minunate.

La ora 4 dimineata incarcati fiecare cu cate o "Vaca care rade" si o pana am pornit din Dien Bien inspre granita cu Laos. Pornit prost spus ca dupa nici 30 de minute a venit una din multele opriri. Prima a fost pentru a incarca un micut autobuz vietnamez cu multi saci. In spate, o parte din grup de abia se mai vedea. Drumul pana la granita relativ usor. Asteptarea pe partea vietnameza in limite normale. Speram sa fie si asa de partea laosiana.

Insa spiritul comunist inca e la putere. Nu stiu daca spiritul sau modul lenes si migalos de a fi a acestui popor. Dupa aproape 2 ore si jumatate suntem fericitii posesori de visa laosiana. Suna de parca am fi pe Marte.

Pe aproape. Daca luam in calcul drumul pe care am mers. Drum e mult spus. Ceva in genul unui drum forestier dar destul de prost ingrijit. Si cu roata in unele momente la nici 20 de cm de o minunata prapastie. Drum in lucru asa ca la fiecare 2 km parcursi urma o bariera de cel putin 45 de minute.

100 si un pic de km trebuiua parcursi pana la primul satuc de unde trebuia luata o barca spre urmatoarea noastra destinatie in Laos, Lunag Prabang. Acesti kilometri au fost parcursi in 12 ore.

Pauza de masa a fost si ea interesanta deoarece urmaream cate pahare de bautura bea soferul nostru. Destul de multe dar suficient de putine ca sa ne duca intregi la destinatie.

Partea a doua a calatorie maine ca in acest moment stau in piciorele goale intr-un internet cafe din Luang Prabang si nu e prea placuta.

A..si maine in sfarsit nu mai punem ceasul sa sune!!!!

2 comentarii:

  1. dar voi cam cate ore/zile popositi intr-un loc???
    adica apucati sa intrati in atmosfera sau e un fel de cursa contra cronometru ca sa apucati sa vedeti cat mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate suntem intr-o cursa cu cronometru pe care o cam pierdem. Nu stam mai mult de 2-3 nopti intr-o locatie. De fapt pana acum am stat cel mai mult 3 nopti la Sapa. In rest maxim doua.

    Kiki

    RăspundețiȘtergere