5 decembrie 2009

KL

este un oras al contrastelor. Vazandu-l venind de la aeroport noaptea, te cam pacaleste precum pomul de craciun din coltul camerei. Pare un oras high tech de Asia, care alearga dupa Singapore, pana cand ridicandu-te pe varfuri, pt a zari Petronas Towers, te musca sobolanii de sandale.
Daca zona musulmana este cea impunatoare si curata, iar Golden Triangle partea moderna de malluri si magazine louis vuitton, inima orasului e in China Town si Little India.
Daca femeile spasite care isi ascund fata dupa voal si ochii in pamant sunt reprezentative privind raportul populatiei, minoritatile chineze si indiene, sunt sarea si piperul locului si iti amintesc de lp-ul din ghiozdan.
Daca musulmanii lucreaza in posturile oficiale gen institutii, politie, ministere, muzee, -indienii, chinezii si indonezienii veniti sa castige un ban cinstit sunt cei care fac orasul sa vibreze noaptea.
Altfel, ieri am vizitat cu o respactabila masina autohtona din 94', marca Proton, Batu Caves, o insiruire de pesteri naturale imense transformate in temple indiene si un sanctuar chinez in varful de munte in drum spre Gerings Highlands.
Astazi hoinarim prin Malacca, o nebunie de oras, dezvoltat acum 600 de ani de un print hindus care ce-i drept intre timp a trecut la islamism prin alianta si prin care au mai decorat cate ceva pe rand chinezii, portughezii, olandezii si englezii, plina de europeni pe placul nostru dar mai mult conceputa ca o destinatie comerciala de weekend pt familii de capitala instarite.
Deseara suntem invitati la cina si la un bine meritat somn la o familie atee malay care este mandra ca pana acum nu a fost ingenuncheata de nici o religie, desi avea de unde alege.
Amiaza placuta Romania,

2 comentarii:

  1. Radule, felicitari pentru modul in care ai inceput acest jurnal de calatorie!;) Keep up the good work and have lots of fun!!

    PS: sa-nteleg ca invitatia la cina a rezultat in urma "agatarii" unui/unei localnic/e pentru informatii?? "Hello,hello could you tell me where I can find..." :)))) Wish Mada goodluck din partea mea :) (& I hope you'll get my hint :D )

    RăspundețiȘtergere
  2. go for it my friends...enjoy your calatoreala! :)

    RăspundețiȘtergere