30 decembrie 2009

Kalashnikov in Phnom Penh

Daca la Vang Vieng, in Laos, distractia traditionala era sa te dai cu cauciucul pe apa, la Phnom Penh lucrurile stau cu totul diferit.

Aici, cu cativa zeci de dolari, poti merge intr-un poligon semilegal ca sa tragi cu ce arma iti pofteste inima.

O data in viata ai ocazia asta, asa c-am facut si noi o vizita intr-un astfel de loc. Am fost intampinati de la intrare de doi baieti tineri care ne-au oferit niste meniuri. Din semne le-am dat de inteles ca n-am venit aici ca sa bem. Dar ei tot insistau.

Asa ca am deschis meniurile. Si inauntru ce sa vezi... In loc de mancaruri si bauturi, oferta bogata de armament din care poti sa "degusti" ce vrei,

Daca vrei sa tragi cu un pistol te costa 15, 20 de dolari. Un pistol-mitraliera vreo 30. Daca vrei s-arunci o grenada, 50 de dolari. Iar super oferta meniului era un aruncator de obuze la care un singur foc costa 350 de dolari.

Noi am ales celebrul Kalashnikov, pentru 40 de dolari. In pret erau incluse 25 de gloante, dar adevarate, nu oarbe. Orbi eram doar noi, caci trageam doar pe langa tinta. Nu de alta, dar reculul era destul de puternic.

La iesire ne-am facut poze cu tot armamentul din dotare si ne-am zis c-a fost fain, dar nu vrem sa mai incercam odata. Preferam totusi Kalashnikov-ul lui Bregovic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu