5 decembrie 2009

FUSION

Eu si Radu am ajuns in sfarsit in Asia, dupa un zbor confortabil si care a parut mult mai scurt decat ma asteptam, cu Air Asia.
Primul contact a echivalat cu un mic soc termic avut in momentul in care am facut primii pasi pe scara avionului, umiditatea fiind atat de mare incat am avut senzatia ca hainele mi se impregneaza cu apa instantaneu. In Kuala Lumpur sunt in jur de 25 grade Celsius, insa ne aflam in sezonul musonic, astfel incat a plouat destul de des. Localnicii nu par insa impresionati de acest aspect, eu fiind cred, singura cu pelerina de pe strada.
Fusion este in opinia mea cuvantul care defineste KL. Amestecul de rase (chinezi, malay si indieni) determina un mix de religii (budism, islamism, hindusm), iar asta se reflecta in absolut orice. Fetele de pe strada sunt de la galben la negru, femeile pot fi foarte sexy ori acoperite in grade mai mari ori mai mici, mancarea este o imbinare a celor trei bucatarii.
Pe de alta parte, exista cladiri ultramoderne si infrastructura de neatins pentru noi romanii (am urcat pana in varful unui munte pe o sosea cu trei benzi pe sens), dar si cartiere precum Chinatown, sarace si galagioase.
Drept urmare, incursiunea noastra prin Kuala Lumpur si imprejurimi a fost cat se poate de ecectica si a inclus: calatorii cu trenul suspendat; plimbari diurne si nocturne in pitorescul cartier chinezesc; o vizita interesanta la Muzeul de Arta Islamica; urcarea a 272 de scari pana la Batu Caves (un lacas de cult al indienilor, pazit la intrare de o statuie uriasa si aurita a zeului Muga, precum si de o multime de maimultele vesele si infometate); la insistentele prietenei noastre localnic, o plimbare pana la Genting Highlands - un complex de hoteluri, cazinouri, parcuri de distractie si altele, construit in varful unui munte, unde se aduna lumea ca la noi la Mall Vitan, probabil si ca sa scape de caldura (drumul pana acolo, pe munte, a fost insa foarte frumos, mai ales ca la jumatatea lui se afla un templu budist foarte pitoresc); mese copioase luate la colt de strada, printre localnici; o excursie de o zi la Melaka, precum si, bineinteles, intiparirea pe retina a celebrelor Petronas Towes si KL Tower.
Cam asta a fost pentru noi Malaezia, o tara musulmana primitoare. In seara aceasta sosesc si ceilalti calatori si incepe cu adevarat aventura.

3 comentarii:

 1. este 4:20 dimineata si 10:24 in Romania.
  Am dormit doua ore in hotelul nostru de 4 stele care arata de 2si miroase de 1.
  Sunt ametita,capul vajaie...sper sa mai pot dormi.
  Suntem in echipa completa in kp

  RăspundețiȘtergere
 2. Echipa completa? Mircea nu e inca in Ro? :P

  RăspundețiȘtergere
 3. dar cu gandul sunt clar acolo......

  RăspundețiȘtergere