19 decembrie 2009

Cotidianul unei calatorii

Dupa un drum de 12 ore cu masina,insumand doar 100 si ceva de km, dupa somn intr-un satuc laotian ce parea capatul lumii, Luang Prabang si Vang Vieng par din alta lume. Primul, o statiune pt persoane de varsta a 3-a cu bani , iar al doilea pt englezi si americani pusi pe distractie. Amandoua sunt unice in felul lor, dar in contextul calatoriei noastre par din alta lume. Relativ ar zice unii. Pentru ca fiecare are visele si asteptarile sale de la aceasta calatoreala.

Azi zi de tubing.Adica cu cauciucul pe rau. Te pescuiau din 50 in 50 de metri pt o bere, cocktail . Sarituri in apa pt unii, fotbal si bucuria ca in tara ninge iar aici sunt 30 de grade.

Maine mai departe spre Vientiane.Capitala. Cu o mare speranta ca in sudul Laosului sa gasim ceva autentic, neatins inca de "mana binefacatoare" a civilizatiei, care anuleaza senzatia de autenticitate si te face sa crezi ca esti intr-unul din resorturile vestice.

Macar pentru nordul tarii , pe care l-am ratat, si tot merita sa revenim candva.

Un comentariu:

  1. sarituri in apa care mi-au lasat o durere minunata de spate :) mergem mai departe..adica maine de la 10.00 in capitala vientiane

    RăspundețiȘtergere