7 decembrie 2009

cuvantul zilei - CONFUZIE

Ora 1, ora Romaniei; ora 5 ora Vietnamului; ora 10 ziua in cap la mine, ca dupa o noapte de culcat la 4 dimineata, dar totusi afara deja se intuneca. Si Basescu a iesit presedinte (deci nu sunt singura confuza).

Plutesc in afara timpului si nici cu spatiul nu ne plangem, e clar ca am ajuns departe si ne lipsesc coordonatele de validare.

Sa incep cu Hanoi-ul, e cel mai recent in minte. De la aeroport s-a simtit ca e o tara comunista, comunismul rimeaza cu un soi de cenusiu auster, dar reconfortant curat. Clima mult diferita fata de Kuala Lumpur, temperatura placuta, in aer nu miroase a umezeala combinata cu mirosuri de condimente, mancare, oameni, combustibil (nu ca asta ar fi ceva neplacut). E ceata. Taxi, autostrada, campuri cu orez, multe multe scutere, claxoane lipsite de nervi si patima, trafic decent, campuri usor dezolante, multa politie, totusi o atmosfera prieteneasca.

Prea putine impresii adunate in doar 3 ore din care in una am mancat si in rest am cautat unde
sa facem asta, dar pana acum totul e de un pitoresc incantator: strazi inguste, case usor darapanate cu iz colonial, mestesuguri si mestesugari la colt de strada, scutere care izbucnesc din intersectii, aventura de a trece strada, multitudinea de fructe noi si interesante, flori de plastic in cele mai vii culori. Si un mic dejun pranz luat pe terasa uneia din aceste case care ne-a bucurat si sufletul, nu doar papilele si stomacul deja greu incercate.

Pacat ca a trebuit sa mergem la somn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu