13 decembrie 2009

Cu scooter-ul

In Sapa, cu 7 dolari inchiriezi un scooter pentru o zi intreaga. Si , bineinteles, nu puteam rata ocazia de a vedea imprejurimile cu mainile pe ghidon.

Intr-o tara in care 90% dintre autovehicule sunt pe doua roti, e firesc sa te supui majoritatii si sa inlocuiesti confortul masinii cu avantul scooterelor.

Asa ca ne-am urcat entuziasti pe sa si i-am dat bice. Ne-am lasat condusi de buclele drumurilor inguste si de aerul tare de munte si am parcurs zeci de kilometri prin catunele pitoresti din jurul Sapei.

Am admirat plantatiile de orez in forma de trepte care urca spre cer. Am privit in sus catre piscurile inalte ascunse printre nori. Am fotografiat localnicii imbracati in costume populare care te pandesc la fiecare colt ca sa-ti vanda cate un suvenir. Ne-am emotionat uitandu-ne in ochii zambitori si sinceri ai sutelor de copii de pe marginea drumurilor. Din cand in cand, ne-am oprit ca sa bem un ceai vietnamez si sa ne imprietenim cu localnicii. Ne-am amintit ca anul trecut, cam tot pe vremea asta, ne plimbam cu scooterele de-a lungul plajelor nesfarsite din Goa.

Dupa ore intregi de suisuri si coborasuri, ne-am intors la hotel inghetati de vantul taios de munte, dar incalziti de-atatea amintiri placute.

Maine, calatoreala merge mai departe. In mai putin de 48 de ore vom fi in Laos. Acolo ne asteapta probabil alte drumetii cu deja traditionalul scooter.

2 comentarii:

  1. Traditionalul scooter si viitoarea nou intrata barca de 9 plus 1 !

    RăspundețiȘtergere
  2. cine va fi la carma? cine ne va salva de la innec? cine va fi acel 1? io-l propun pe kiki..

    cine-i pentru? cine-i impotriva? abtineri?.......bun, s-a votat in unanimitate pentru kikiot: el oricum este si va fi the *one*

    RăspundețiȘtergere