11 decembrie 2009

Clipe de Hanoi

Hanoi este deja la trecut dar nu cred ca il vom uita prea curand. Cele 3-4 zile petrecute in acest oras au fost extrem de intense. Iar clipele pe masura.

Excuria de o zi de la Halong Bay este una dintre ele. Pe cont propriu era prea mult deranj ca sa ne-o facem asa ca am apelat la o agentie de turism gasita prin oras. Stiam deja care sunt preturile atat pentru Halong Bay cat si pentru biletele de Sapa asa ca am incercat sa tragem de pret cat mai jos posibil. Intr-o oarecare masura am reusit. Putini somnorosi dar cu gandul la " formatiunile" din golf ne-am urcat in microbuz. Dupa o scurta prezentare a sa, ghidul a inceput sa ne zica programul zile.

Prima oprire: Mausoleul HCM. Numai zambete..deja era inclus un obiectiv extra in traseu. A doua oprire: zona lacului. Deja nu mai era zambetul nostru. La al treilea obiectiv enumerat deja rasul a fost scurt. Si apoi o mica pauza. Deja era destul de tarziu si ne si gandeam ca am mai bifat incao teapa in Hanoi. Convinsi ca aveam dreptate ne-am dus la agentie. Insa surpriza. Pe bon era trecut un tur de Hanoi nu turul de Halong Bay. Si ghiciti cine semnase..Kiki. Acu puteam sa fi semnat orice..donare de rinichi sau orice alt organ. Managerul agentie ne-a recomandat sa fim mai atenti data viitoare si porniram pe Halong.

Doar cu soferul insa in microbuz. Inca nu eram pe deplin siguri ca ne va duce unde trebuia. Pe la jumatatea drumului o mica pauza. Suntem lasati intr-o parcare iar soferul dus fu. In parcare alti turisti dar nici urma de alt autocar. Deja ne si vedeam petrecand noaptea in necunoascut cu localnicii extrem de primitori. Nu a fost sa fie asa insa. Turistii erau lasati int-o partea iara soferul se ducea in alta parte.

Insa ne gandeam si la biletele pentru Sapa cumparate. Cine stie unde ne-o fi luat.

Ziua pe barcuta in Halong Bay a fost numai buna dupa aglomeratie si zbomotul de claxoane. Liniste a fost cuvantul zilei. Si suc de nuca de cocos. Si o pestera extrem de faina. Dar si o masa copioasa. Doar 3 dintre noi: Eu, Livos si Catalina am stat la o masa cu niste vietnameze care au comandat si alte mancaruri. Iara noi am crezut ca aceastea erau incluse.

Drumul de intoarcere mi-a amintit de serile petrecute in autocar dupa o zi de practica in facultate. Toata lumea obosita dar cu zambetul pe buze. Maine se va lua de la capat. Oboseala nu trebuie simtita acum. Ci la intoarcere.

Din pacate in ultima zi nu am reusit sa il vedem pe unchiul Ho. Inchisese la 11 asa ca data viitoare.

Ce nu trebuie ratat in Hanoi este cafeaua. Matasoasa si numai buna de dulce. M-as muta doar pentru cafea in Hanoi.

Despre drumul cu trenul pana in Sapa, seara petrecuta la localnici si despre zona in general in zilele care urmeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu