8 decembrie 2009

Bun re(venit) in Comunism

Noptile de nesomn si-au inceput sa se simta. Sunt deja la a 6-a noapte de nedormit. Cele 2 ore de atipire pe seara nu se pun. Logic orele nedormite se transforma intr-o stare de irascibilitate. Noroc cu o mica tigara de la Grasel...ca altfel.
Dimineata aceasta iar sculat dimineata pentru urmatoarea destinatie: Hanoi. De la aeroport se vede ca am ajuns pe continent. In sfarsit ne aflam in Asia. Dar si intr-o tara comunista. Aeroport micut si cu un iz de vechi ne-a intampinat.
Cred ca va aduceti aminte de persoanele ce veneau cu marfa de peste granita. Acelasi lucru si in avionul de Hanoi. Credeam ca nu vom mai decola la cat de plin era bagaje. Aproape ticsit.

La aeroport prima problema. Tranferul spre hotel. Costul la inceput:2 dolari. Cand am spun si adresa 3. In drum spre hotel a mai intervenit si o taxa de autostrada de 1 dolar. Dar nu am cedat.

Am scapat de aerul umed din KL dar in schimb am dat de o ceata si un smog. Doar sunt 6 milioane de locuitori si mii de motociclete. Zgomotul nu este insa atat de asurzior.

Si dupa prima zi inca suntem teferi. Nu am fost calcati de nicio motocicleta. Chiar daca la un moment dat vin 30 din dreapta si 20 din stanga.

Hanoi chiar daca nu e un oras turistic precum e KL e mult mai interesant. Datorita multitudinelor de magazine. Cred ca fiecare locuitor are un magazin. Dar cam toate erau pustii.

Lipsa trotoarelor libere. Sunt pline de motociclete si de mici restaurante ambulante. Iar scaunelele din plastic sunt ca pentru pitici.

Fructele se vad la orice colt si sunt multe persoane ambulante ce vand orice. Nu sunt un bun negociator dar am ajuns la 6000D pentru o gogoasa de 10.000. Grasel s-a grabit sa spuna da, dar eram pe punctul de a lua 2 la 7000.

Am ajuns chiar si la un teatru de papusi acvatic. Grasel a nimerit pe primul rand si nu a putut deloc sa atipeasca, Livos a tras un mic puiut de somn iara eu incercam sa nu adorm

Seara am reusit sa ne intalnim cu Sebba si Moni, 2 romani stabiliti in Hanoi pentru o perioada scurta de timp. Multe sfaturi utile si o seara placuta petrecuta impreuna pe o terasa cu o priveliste minunata de la altitudine asupra Hanoi-lui.

Maine Halong Bay dar pana atunci poate sper si eu sa dorm!!!!!!!!!!!!!

Un comentariu:

  1. iar poimaine (adica deja maine) ((sau chiar azi)) incercati http://www.lemat.com.vn/Main.aspx
    noi aici am fost si rezervasem dinainte ... poate ar fi bine sa sunati cat mai de dimineata si sa ii spuneti cati sunteti si sa vina dupa voi la intrarea in sat

    RăspundețiȘtergere