27 noiembrie 2009

Vaccinareala

ASPECT
Daca tot a venit toamna, ne-am apucat de numarat bobocii, coconautsii si vaccinurile. Ultimele, umbla vorba, obligatorii, dar cu 2 variante: clinica privata - 4 milioane si ceva vs. vaccin autohton - saijde mii. Eu si Livos, baieti cu spirit practic si dornici de senzatii noi, alegem sa nu instrainam bobocii. Mergem la farmacia Cantacuzino, pacalim asistenta de 2 bucati vaccin cu reteta pentru unul si lasam tipsul ca la bere. Dupa 10 minute, vine si prospectul, tras repede la imprimanta,
PRECAUTII
pe care il recitam pe rand cu voce tare: “Nuuu trebuie incalzit, trebuie agitat inainte de utilizare si nu trebuie expus la lumina.” Tragem aer in piept, intram in spital si dam peste o doctorita paranoica: “Baieti, eu nu ma bag! Daca dati coltul pe scaun langa mine, n-am ce sa va mai fac.” Nicio problema! Orasul e mare, fiolele sunt in punga, doctori mai gasim. Bucuresti, temperatura 8 grade, vant puternic, vaccinul rezista. Ajunsi la o policlinica, o femeie de serviciu semi-asistenta suferinda de strabism, putin in etate, iubitoare si ea de boboci, ne pofteste inauntru. Noi incepem sa ne socotim:
- Ii dam 5, ii dam 10 ? Ii dau eu sau ii dai tu ?
- N-ai vazut-o cat e de praf... eu zic sa mai asteptam.
- Nu mai asteptam. Las’ ca n-are ce sa se intample.
CONTRAINDICATII
Ne asezam timizi pe pat si ne adresam politicos:
- Doamna, trebuie agitat inainte!
- Da da, stiu, trebuie incalzit, trebuie incalzit!” ne spune ea, pare-se cunoscatoare, si incepe a freca energic vaccinul intre palme.
MODUL DE ADMINISTRARE
Izbucnim intr-o criza isterica de ras, ne dam coate si priviri complice si usor, usor ne dam bluza jos. Ne facem curaj, scoatem muschiuletul la inaintare, cand … ce sa vezi? Asistenta chioara si surda scapa acul pe masa si de pe masa jos, incearcand sa-l prinda cu o miscare agera din buric. Eu ma uit la Livos, Livos la mine, ea la noi.
- N-are nimic baieti, n-are nimic, are protectie, are protectie!
Radem , glumim, ne injectam, platim si plecam la ale noastre.
EFECTE ADVERSE
In ajun de happy hour in Oktoberfest, ne apucam din nou de citit prospectul: greata- avem, ameteli- avem, dureri- avem, temperatura- inca n-avem.
INTERACTIUNE CU ALTE MEDICAMENTE
Mai nou, am inteles ca vaccinul antitifoidic facut anul trecut ne imuniza pana-n 2011. Oare respectabila farmacista, doctorita speriata si tanti asistenta stiau?
INDICATII
Asadar, viitorii calatori in zone endemice au de ales traseul pitoresc al unei excursii low cost in sistemul sanitar romanesc ori alternativa unei vizite la Medicover – 460RON, Sanador - 450, Victor Babes - 420

2 comentarii:

  1. Oricat de mult m-a surprins asta, Grasel chiar nu a exagerat cu nimic in post. Semn ca doi oameni de comitet pot transforma o chestie banala intr-un subiect palpitant :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ras cu pofta....oricum ma astept echipa LivosoGraselo sa nu se dezminta pe teritorii straine!

    RăspundețiȘtergere