27 noiembrie 2009

Pregatiri

Pentru ca mai sunt foarte putine zile pana plecam, m-am gandit sa scriu, pe scurt si din aduceri aminte, un post ceva mai pragmatic cu privire la pregatirile pe care le-am facut pana acum.
In primul rand a fost ideea, despre care nu mai stiu cum a venit, probabil de la baietii care au facut anul trecut India, dar n-as vrea sa gresesc. Eu personal ma gandeam iarna trecuta la Cambodia, dar nu prea serios.
Apoi a fost identificata perioada propice unei astfel de calatorii (calatoreli, pardon), mai concret decembrie - ianuarie, in sezonul uscat.
A urmat, pentru cei mai nefericiti dintre noi, numaratoarea zilelor libere si negocierea concediilor, operatiune a carei victima partiala a fost Mircea, care ni se va alatura putin mai tarziu.
Asa cum s-a scris si mai jos, au avut loc mai multe intalniri la bere, in special intre baieti, in urma carora, dupa cateva retusuri, a fost decis traseul final.
Intre timp a inceput, dupa chef si posibilitati, achizitionarea treptata a biletelor de avion, majoritatea low-costuri:
Bucuresti – Londra, Wizzair;
Londra - Kuala Lumpur (dus-intors), Airasia (cel mai scump, bineinteles, 300 si ceva lire sterline);
Kuala Lumpur – Singapore si viceversa, Airasia;
Kuala Lumpur- Hanoi, Airasia;
Phnom Penh – Kuala Lumpur, Airasia;
Londra - Bucuresti, Air Lingus;
Mircea are, din motivul aratat mai sus, un treseu diferit, in sensul ca va zbura cu Turkish Airlines pe ruta Bucuresti - Bangkok (escala Istanbul) si cu Airasia pana la Hanoi.
Prin octombrie am fost la Ambasada Vietnamului pentru viza ( 30 USD), cele pentru Laos si Cambodia urmand a fi obtinute la granita fiecareia dintre ele si avand cam acelasi pret. Malaezia si Singapore nu solicita vize pentru cetatenii romani.
A urmat vaccinarea (contra hepatita A si B si impotriva febrei tifoide, in principiu) si prescrierea unor pastile antimalarie.
Urmeaza acum sa ne facem bagajele, cu grija sa fie cat mai light, avand in vedere ca le vom duce in spate in jur de 40 de zile.
Cam asta. Ne auzim din Asia.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cred si ca te-ai zapacit ca va duceti si va intoarceti in Kuala Lumpur de nici voi nu mai stiti. Si e vina doar a lui Grasel :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca biletul de Singapore Airlines era o surpriza. Unde ai 2 bilete, merge si-al 3-lea

    RăspundețiȘtergere